Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2009 15:17 - Една чаша мляко
Автор: rrafi Категория: Други   
Прочетен: 977 Коментари: 0 Гласове:
3



Една чаша мляко

Един ден, бедно момче, което продавало стока от врата на врата, докато се прибирало от училище, установило, че имало само една нищожна монета от 10 цента, а се чувствало гладно. То решило, че би могло да поиска нещо за хапване в следващата къща.

Но когато на вратата се появило едно младо момиче, бедното момче просто поискало чаша вода, въпреки глада си. Виждайки вида му, момичето предположило, че момчето вероятно е гладно, затова му донесла голяма чаша мляко. То бавно я изпило и след това попитало: „Колко ви дължа?”

„Не ми дължиш нищо.” – отговорила тя. – „Майка ни ни е учила никога да не приемаме пари за добротворството.

„В такъв случай... Благодаря ви от сърце!” Когато младият Х. Кели напуснал къщата, той не само се почувствал физически по-стабилен, но и вярата му в Бог се заздравила. Като цяло състоянието му се било подобрило.

Години по-късно, младото момиче се разболяло сериозно. Местните лекари били объркани. Те я изпратили в големия град и помолили специалист да се заеме с рядкото й заболяване. Д-р Х. Кели бил извикан за консултация. Когато той чул името на града, от който идва неговата пациентка, странна светлина озарила очите му. Той веднага се изправил, запътил се към коридора на болницата, за да намери стаята й. Облечен в своята лекарска престилка, той влязъл, за да я види. Познал я от първия миг. Докторът се върнал в своята консултационна с категоричната готовност да даде всичко от себе си, за да спаси живота на тази млада жена. От този ден, той се заел изключително отговорно със случая. След тежка борба, битката била спечелена. Д- р Кели поискал да му изпратят сметката за лечението на неговата пациентка, за да направи някаква справка. Той я погледнал, написал нещо на крайчето й, и я изпратил в стаята на пациентката.

Жената се притеснявала да я погледне, защото била сигурна, че ще трябва да посвети останалата част от живота си за изплащане на огромната сума за лечението. Но поглеждайки я, нейното внимание било привлечено от написаното на едно от крайчетата върху чека. Тя прочела следното:

„ Всичко е изплатено с една чаша мляко.” - (подпис) – д-р Х. Кели. В този момент очите на младата жена се изпълнили със сълзи на радост, а щастливото й сърце изрекло – Благодаря Ти, Господи, че Твоята любов се проявява наоколо чрез хорските сърца и ръце!



Тагове:   мляко,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: rrafi
Категория: Други
Прочетен: 616993
Постинги: 295
Коментари: 1268
Гласове: 8899
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930